Ondernemen vanuit Essentie

Home / Aanbod / Ondernemen vanuit Essentie

SAMEN ONDERNEMEN EN SAMENWERKEN VANUIT IEDERS ESSENTIE EN KWALITEITEN

🔶 Wil je als ondernemer, team, organisatie  je innerlijk en uiterlijk leiderschap hartiger en krachtiger maken?

🔶 Wil je als ondernemer, team, organisatie je potentieel, je unieke zielskwaliteiten dieper verkennen en bevrijden?

🔶 Wil je als ondernemer, team, organisatie meer gaan werken vanuit hart- en zielsniveau, vanuit jouw essentie en groter doel?

🔶 Wil je als teamleider dat je medewerkers meer verbinding krijgen met de ‘why’ en de ‘missie’ van jouw bedrijf en dat elke medewerker er beter zijn plek in vindt, zodat er meet teamspirit, respect en steviger draagvlak kan groeien in jouw organisatie?

Dan zal deze training jou en je team/je bedrijf een serieuze boost geven.

Teambuilding

Voor een team is het belangrijk dat ieder zijn of haar eigen talenten en kwaliteiten kent en kan inzetten op de meest waardevolle manier voor het team.

Met De Gouden Reis methode worden eerst de eigen talenten en kwaliteiten onderzocht en de persoonlijke missie geformuleerd, zo verkrijgt iedereen meer inzicht in welk talenten en kwaliteiten ze zelf graag vaker zouden willen inzetten binnen het team. Daarna start het teamproces waarbij alle teamleden elkaar beter leren kennen, nieuwe samenwerkingen kunnen ontstaan.

 

Waarom De gouden Reis methode werkt voor teambuilding?

🔶  Je weet beter wat je aan elkaar hebt

🔶  Je weet wat je wel en niet van de ander kunt verwachten

🔶 Je ontdekt welke talenten er binnen jouw team zijn

Dit bevordert de communicatie en maakt de samenwerking effectiever. Er ontstaat een sfeer van vertrouwen waarin de medewerkers aanspraak kunnen doen op elkaars talenten en kwaliteiten en zo een sterker team kunnen worden.

Leer jezelf, de ander en je team op een speelse manier beter kennen. 

Management Team

Ook voor een management team kan het deze methode heel goed worden ingezet. Ontdek over welke talenten het MT beschikt en hoe deze het best kunnen samenwerken.

Elke teamlid onderzoekt eerst de eigen talenten en kwaliteiten en wat de individuele missie is. Vervolgens wordt er toegewerkt naar een gemeenschappelijk talentenbord. Welke talenten en kwaliteiten wil elk teamlid bijdragen aan het geheel? Welke talenten van anderen zie jij graag op het bord?

 

We faciliteren ontmoetingen tussen talenten en scheppen zo een sfeer van vertrouwen en begrip. Vanuit de gezamenlijke talenten en kwaliteiten kan er ook een hernieuwde of opgefriste team- of organisatiemissie geformuleerd worden indien gewenst. 

Na de ervaring met De Gouden Reis methode werkt het team veel beter samen. Men ziet welke talenten en kwaliteiten er eventueel gemist worden en de onderlinge relaties zijn verbeterd. 

TRAJECTEN VOOR BEDRIJVEN, ORGANISATIES EN TEAMS

KEUZE UIT EEN 1-DAAGSE OF 2-DAAGSE TEAMBUILDING

Tijdens deze teambuildingsdag(en) gaan de deelnemers eerst via enkele speelse en diepgaandere methodes op zoek naar hun archétypes (deelpersoonlijkheden van jezelf die representant zijn van je kwaliteiten). 

  • Welke archétypes willen er in en door jou heen geleefd worden en hoe wil je die idealiter inzetten in je job?
  • Wat hebben deze deelpersoonlijkheden van jezelf jou te vertellen en komen ze je duidelijk maken?
  • Wat is hun functie, rol en betekenis in jouw leven en je werk?
  • Is het de leider, de herder, de pelgrim, de kunstenaar, de schrijver, de wijze, de nar, de ondernemer, de creator, de herbergier, de reiziger, de kluizenaar, de stiltezoeker, de gids, de verbinder, de avonturier, de regelaar, de coach …. die aandacht vraagt? (hiernaast zie je een overzicht van alle archétypes)

Ieder maakt zo een selectie van zijn/haar 12 belangrijkste archétypes waarmee we nadien verder aan de slag gaan. Via twee-aan-twee en groepsopstellingswerk worden de archétypes verder uitgeklaard.

 

 

Iedereen is daarbij de koning/koningin van zijn koninkrijk met 12 archétypes als dienaars voor je welzijn, je relaties, je geluk, je job, je persoonlijke ontwikkeling en je missie.

Daarna gaan we kijken hoe en welke archétypes van alle deelnemers aan bod komen in het team, jullie organisatie of je bedrijf. Welke mogen meer aanbod komen? En op welke manier zou dat kunnen? Wat is hiervoor nodig?

 

 

 

Verschil tussen een ééndaagse en tweedaagse teambuilding 

Als je voor een tweedaagse teambuilding zou kiezen dan is het programma zo goed als identiek alleen is er dan meer tijd  en ruimte voor ieders proces en het groepsproces.

Tijdens een tweedaagse kunnen we ook de linken leggen tussen ieders persoonlijke missie en de missie van de organisatie of het bedrijf of het team waarin je werkt, zodat 1+1 meer dan 2 wordt.

 

RESULTATEN DIE JE MAG VERWACHTEN

OP PERSOONLIJK VLAK

🔶 Dit traject is erop gericht om jouw licht te laten schijnen op de beste versie van jezelf als bedrijfs- of organisatieleider/medewerker, coach, trainer, teamlid, om jouw wijsheid en je kwaliteiten op te doen lichten, om je energie te verhogen en een stralende en succesvolle leider/coach/medewerker te worden en dit alles voor een groter doel.

🔶 Dit traject maakt helder welke passies en kwaliteiten er in jou leven en hoe je die kan inzetten in je leven op het vlak van werk, je welzijn, je relaties en je levensmissie. 

🔶 Dit traject opent het volle potentieel wat al vanaf dag van de conceptie in je besloten lag met als doel dat jij jezelf volledig waar kan maken, dat jij in je kracht en vertrouwen komt en jouw ding kan gaan doen op de manier die het beste bij jou en het bedrijf waarin je actief bent past.

🔶 Dit traject werkt diepgaand in op emotioneel, energetische en mentaal niveau.

🔶 Je ontdekt de sleutels tot jouw schatkist op een veel diepgaander niveau.
 

OP ORGANISATIE – TEAM NIVEAU

Daarnaast heeft deze training tot doel dat jij een beter zicht krijgt op je medewerkers of collega’s, wat hen ten diepste drijft, wat hun werkelijke kwaliteiten zijn en hoe hun innerlijke missie kan gelinkt worden aan de bedrijfsmissie, zodat medewerkers elkaar beter ‘zien’ en gaan respecteren. Zodat ieders talenten nog beter gezien en ingezet kunnen worden voor het groter doel van de organisatie. Ieders “why” zal meer gaan aansluiten bij en voelbaar zijn in de “why” en de “missie” van de organisatie. 
 

TARIEF 1-DAAGS TRAJECT

€1.497 inclusief btw

  • De organisatie zorgt zelf voor een locatie en de catering.
  • Start, einde, pauzes kunnen in onderling overleg afgestemd worden. 
  • Minimale werktijd voor een ééndaagse is 7 uur.

TARIEF 2-DAAGS TRAJECT

€3.497 inclusief btw

  • De organisatie zorgt zelf voor een locatie en de catering.
  • Start, einde, pauzes kunnen in onderling overleg afgestemd worden. 
  • Minimale werktijd voor een tweedaagse is 12 uur. 

TRAINER: Peter Grard

Meer over mij lees je HIER