Bezig met het laden van Evenementen

« All Evenementen

 • Deze evenement zijn geslaagd.

Winterretreat De Reis naar Jezelf 8-11 maart 2024

maart 8 @ 14:00 - maart 11 @ 16:00

DEZE REIS MAAKT EEN “SHIFT” IN JE LEVEN

“De” lifechanger, Ik kan oprecht zeggen dat deze reis de start is geweest van mijn transformatieproces en daar zal ik eeuwig dankbaar voor zijn! ” (Winny)

 

Tijdens deze transitiereis kom je dichter bij jezelf, kom je in balans, bevrijd je je van wat je niet meer dient. Je komt in contact met jouw authentieke kracht en weet je jouw innerlijke kompas te gebruiken, zodat je succesvolle keuzes weet te maken. De reis met een belangrijke en bijzondere bestemming….JIJ.

Herbron en reset jezelf tijdens deze transitiereis

Ben je op een punt in je leven beland waarin je het gevoel hebt dat alles in beweging is? Sta je voor belangrijke beslissingen, veranderingen of uitdagingen die je in de war brengen? Wellicht is het nu tijd om de reis naar jezelf te maken, een reis die je zal helpen innerlijke rust te vinden, vernieuwing te omarmen en helderheid te krijgen over je pad vooruit.

Onze retreat, “De Reis naar Jezelf,” is ontworpen voor mensen zoals jij, die op een overgangspunt in het leven staan en de behoefte voelen om dieper naar binnen te kijken. Deze reis biedt een veilige en ondersteunende omgeving waarin je de tijd kunt nemen om te reflecteren, te helen en te groeien. 

 

Hier zijn enkele redenen waarom deze reis zo bijzonder is:

INNERLIJKE RUST 

Onze retreat biedt een welverdiende ontsnapping aan de hectiek van het dagelijks leven. Het stelt je in staat om te vertragen, diep adem te halen en de rust in jezelf te herontdekken.

ZELFREFLECTIE

Door middel van begeleide meditaties, workshops en persoonlijke reflectie, zul je de kans krijgen om dieper in jezelf te duiken en je ware verlangens en doelen te begrijpen.

PERSOONLIJKE GROEI – HELING – TRANSFORMATIE 

Deze reis is een kans om jezelf opnieuw uit te vinden. Je zult in staat zijn om oude gewoonten, belemmeringen en negatieve overtuigingen los te laten en te transformeren en zo te groeien naar de beste en mooiste versie van jezelf. 

VERBINDING 

Je zult deel uitmaken van een groep van gelijkgestemde mensen die allemaal streven naar persoonlijke groei en transformatie. Samen zul je steun en inspiratie vinden.

DESKUNDIGE BEGELEIDING 

Ons ervaren team van facilitators zal je begeleiden op je reis. Ze zullen je voorzien van tools en technieken om je persoonlijke doelen te bereiken.

 

Deze retreat is perfect voor iedereen die: 

  • Op een kruispunt in hun leven staat en op zoek is naar richting.
  • Behoefte heeft aan een time-out om te herstellen van stress of veranderingen.
  • Dieper wil graven om persoonlijke belemmeringen te overwinnen.
  • Altijd maar verder doet en nooit tijd en rust neemt om even écht te voelen hoe het met je is en je daar nu wel tijd voor wilt nemen 
  • Zijn levensbalans wil opmaken en wil stil staan bij wat je nu echt wilt en hoe je dat kan gaan aanpakken.
  • Vaak de ervaring heeft dat hij/zij zichzelf op de laatste plek zet en dat je nu voelt dat het tijd is voor jou.
  • Vaak onrust en spanning ervaart of tegen een burn-out aan zit (of er al in) en je nu echt even wil bijtanken.
  • Ervaart dat het niet lekker loopt met zijn/haar werk en/of je relaties, en ook niet goed weet hoe het anders moet en je wel graag nieuwe stappen wilt zetten.
  • Op zoek is naar tijd voor zichzelf, hernieuwde energie en levenslust
  • Een beter zicht op zichzelf wil krijgen
  • Terug in contact wil komen met zijn essentie, je hart en zielsverlangens en je dromen en bereid bent de blokkades die je ervaart te transformeren en te helen.

P R O G R A M M A 

KLIK HIER VOOR ALLE INFO 

WANNEER 

van vrijdag 8 maart 14u00 (onthaal vanaf 13u00) tot en met maandag 11 maart 16u00

LOCATIE

Aykohuis – Lichtaart (Kasterlee)

 

TRAINER – COACH   

Peter Grard 

met assistentie

 

G E T U I G E N I S S E N

Voor mij was het een gevoel van thuis komen deze zomerretreat. 

Filip

In combinatie met de workshops was dit een totaalpakket om U tegen te zeggen. 

Ik had geen idee wat te verwachten maar ben zeer tevreden over het totaalpakket van bezig zijn met mezelf, de verbintenis met de anderen, het eten, rusten en de belevenis in meditatie en andere oefeningen, de gesprekken…ik heb een mooie reis gehad. Zo zalig bezig te zijn met ademhaling ook, ik heb gevoeld hoe het in mijn lichaam begon te stromen, het shaken en dansen waren ook een hele fijne belevenis.  Peter waaauw… jij doet dit zo goed man. Je hebt mijn sympathie en bewondering… I love it. Het was zeer zeer aangenaam… Voor mij was dit heel geslaagd en zo dankbaar. Deze retreat was was zijn geld meer dan waard. Ik kan iedereen die vast zit en wil verruimen of om welke reden dan ook denkt, zou dit iets zijn voor mij? Ja zeker… Doen! Doen!

Anne-Marie

Het was een super ervaring waarbij ik weer tot verbinding kwam met mezelf en anderen.

Voldeed aan mijn verwachtingen en meer. Ik voelde me helemaal thuis en tot rust komen. Ga zo door. Jullie doen prachtig werk.

Ilona

Ik was de connectie met mezelf volledig kwijt. Die heb ik terug gevonden.

Het even uitchecken uit het dagelijkse leven heeft veel rust gebracht. De confrontatie met problemen van medereizigers heeft mij opnieuw laten zien wat ik heb, en dat dat allemaal heel waardevol is. Heel veel geleerd van medereizigers. Ik was heel nieuwsgierig naar de opstellingen. Ik ga hier zeker mee verder. Dat en de magie van de oefening waar kinesiologie werd toegepast hebben het meest indruk gemaakt op mij. Fijn dat jullie allebei zo op jullie gevoel afgaan. Er was ruimte voor humor, er werd altijd geluisterd naar iedereen, met veel respect. Mensen die het moeilijk hadden werden erg goed opgevangen. Een heerlijke reis. Gelachen, geweend, gelachen, gelachen.  Fijne manier om kennis te maken met heel wat therapieën/hulpmiddeltjes om vooruit te komen in het leven.  De facilitators doen dit duidelijk met heel hun hart. Ik ben opgeladen naar huis gegaan.

Ida

Ik wilde ook in contact komen met andere gelijkgestemde zielen. Enof dat dit gelukt is.. fijne groep mensen… De begeleiders voelden de groep goed aan er werd echt ingegaan op de noden van de deelnemers. Puik werk 

Opstellingswerk is iets krachtigs en geeft voor mij inzichten in vragen en problemen die er al jaren zijn en die ik nu kan opgelost krijgen. Manifestatiewiel kan ik helemaal mee aan de slag om een en ander duidelijk te krijgen. Ik wilde meer terug keren naar mezelf naar de open en eerlijke kerel die ik ooit was. Ik heb wel het gevoel dat er weer een stuk geheald is en dat ik een aantal stappen gezet heb in mijn proces. Ik ben met een heel fijn gevoel naar huis vertrokken. Ik heb daar ook fijn kunnen landen.

Koen

Ik voel mij precies in echte vrede met mijzelf en de andere.

Het was zo speciaal voor mij, ik ben heel blij met wat ik daar ervaren heb. De contacten met de anderen en zeker de meditaties hebben toch iets in mij gedaan, dankuwel voor zo een mooi werk te doen met de mensen.

Carolina

De workshops hebben een  grote impact gehad op mijn gevoel en zelfbeeld. Voor mij was het retreat een eye-opener een emotionele rollercoasterreis naar mijzelf met prachtige onverwachte verrassende wendingen en ervaringen.

Heerlijk weer contact te hebben met mijn lijf. En de zorgzaamheid op dag 1 bij het kampvuur was hartverwarmend. De volgende ochtend gaf de begeleiding mij het gevoel dat ik er mocht zijn zoals ik toen daar was. Kwetsbaar en intens verdrietig. Ergens voelde ik mij vertrouwd genoeg om mijn diepe zelf te laten zien en mij over te geven aan het moment. Mij te laten vullen met wat ik nodig had. Te transformeren zodat mijn hart weer lichter voelde en ik weer connectie kreeg met mijzelf. Daardoor kon ik weer bewust kiezen en voelen en uitspreken wat ik nodig had. Dankjewel. 

Ja Peter fantastisch hoe je je opstelt zo open en steeds weer weet wat de groep nodig heeft.  Van beide begeleiders voelde ik dat jullie echt zijn en dit werk met hart en ziel doen. Wat ook duidelijk voel en zichtbaar was. En bedankt voor die heerlijke gemeende knuffels. Jullie zijn schatten van mensen. Mooie healende momenten en meditaties.

De begeleiders zijn mooie warme mensen die dit werk als hun zielsmissie zien en met enthousiasme doen. Dat kon ik voelen en ervaren. Door hun begeleiding en inspiratie ben ik dieper, liefdevoller en opener naar mijzelf gaan kijken. Ze hebben mij laten zien dat trauma’s sneller opgelost kunnen worden. Dat ik de kracht heb mijzelf te healen. Zien en voelen wat ik nodig heb om mijn dromen waar te maken. Thanks.

Lajos

Ik heb wat laagjes er kunnen afhalen, zoals boosheid en irritatie en ik voel terug meer mededogen voor mezelf en de ander. Ik voel me terug liefdevoller dan ervoor.

Ik heb een mooie retreat gehad. Het heeft me ook gemotiveerd om terug meer te gaan mediteren. Dank jullie wel allebei.

V.A.

Wat een hoop blokkades zijn opgeheven, het voelt zalig om terug massa’s energie te voelen stromen. 

Ik voel mij zoveel lichter en heb mij voor de zekerheid maar eens op de weegschaal gezet 😉 “I am light ” is zo binnengekomen, ik kan er blijven naar luisteren. Mijn medereizigers hebben aan deze reis naar mezelf een extra dimensie gegeven. Het was zalig om hun te leren kennen, om in verbinding te gaan en om te zijn hoe mooi ze waren als mens. 

C.V.

 Ik zou die retreat aan iedereen die bewust wilt gaan leven willen aanraden. De kennis en de wijsheid die je meekrijgt in vier dagen, is zo gevarieerd en op een passievolle manier doorgegeven.

Ik vond het boeiend om samen met 12 andere mensen, die zo verschillend zijn van elkaar, op weg te gaan naar meer verbinding, met anderen, mezelf en de bron. Als ik zeg verschillend van elkaar, bedoel ik echt verschillend: qua leeftijd, achtergrond, bewustzijnsniveau, overtuigingen, … Een echte topper! 

Mijn kinderen voelen het verschil en ik ook! Ik ben nog meer mijn authentieke ik en dit is echt voelbaar. Wat ik soms voor de retreat op de lange baan liep slepen, ben ik nu effectief mee begonnen en dit geeft een super goed gevoel! Mijn routines zijn nu ook deze die ik wou invoeren maar nog niet de moed voor gevonden had. Bedankt hiervoor! 

Valérie

Ik raad het iedereen aan!

Dankbaar voor alles wat het me bijgebracht heeft, het was een heel intense reis, met boeiende workshops en gelijkgestemde mede-reizigers.

Liesbeth

Ik merk een innerlijke verandering na de retreat. Ik kwam thuis met een warm gevoel. Moe maar voldaan, totaal in verbinding met mezelf en anderen.

De meditaties en visualisaties hielpen me op dichter bij mezelf te staan en heeft me inzichten gegeven over bepaalde zaken. Familiesysteem opstelling: de energetische zaken die naar boven zijn gekomen vond ik wonderbaarlijk. Werken met archetypes: verhelderende visualisatie-oefeningen en de energetische oefening in duo vond ik heel heftig/waardevol/insightfull. Innerlijk kind werk: in contact komen met je innerlijk kind in jezelf en in combo met anderen was leerrijk en warm Quantumjump: verhelderend om de beste versie van jezelf te visualiseren. Helpt om toekomstgericht keuzes te maken.

De begeleiders : zijn twee zeer warme, aangename mensen. Ik voelde me gehoord en gezien. Kennis van zaken, geven zonder oordeel input.

Samengevat :  De retreat was zeer waardevol. Een idyllische plek met warme sensitieve mensen- leven op het ritme van het (groeps-)proces, heerlijk! Inhoudelijk brachten de begeleiders interessante topics die soms confronterend, vaak verhelderend waren aangevuld met meditaties en fysieke oefeningen om dichter bij jezelf te komen. Ik raad het zeker aan, een mooi cadeautje voor jezelf.

Natasja Jacops

De vibe was fantastisch.  Er is een stap gezet in meer helderheid, meer rust en laagje verwijderd van oude wondes.

Ik voelde me aanvaard en bij de groep horen. We waren gelijken. Meestal heb ik dit gevoel niet.  Een nieuwe deur, nieuwe inzichten of bevestigingen gekregen. 

Lieve

Ik heb zoveel gekregen. 

Verbinding vinden met gelijkgestemde mensen, meer kennis vergaren, lichamelijk en innerlijk werk op een laagje dieper ervaren, …

Innerlijke kind werk: dit voelde heel bevrijdend en tevens bevestigend van wat ik meer nodig heb om mijn creativiteit en trilling hoger te houden. Het schaduwwerk: dit heeft het laatste stukje van mijn hartchakra geopend en een karmisch stuk geheeld. Ik voelde me letterlijk en figuurlijk herboren. Het manifestatiewiel: leuke visuele manier om een overzicht te krijgen van wat er nog nodig is om meer in balans/harmonie te komen. De meditaties en visualisaties is een fijne manier voor mij om naar binnen te keren. 

Er was een mooie afwisseling tussen ontspanning en een sprong in het diepe naar jezelf. Er werd op een mooie manier rekening gehouden met de noden van iedereen.

De begeleiders zijn heel mooie mensen die samen een mooi evenwicht brengen voor alle deelnemers. Ze vulden elkaar heel mooi aan. 

Katrien

Ik kon echt naar mijn diepste verlangens gaan.  Er is iets in gang gezet voor mij. 

Sofie

De retreat was voor mij één van de mooiste ervaringen sinds ik bewuster in het leven sta. 

Het was een mooie reis, waarin diepgang aanwezig was en tegelijkertijd ruimte voor jezelf.  Mooie verbindingen met gelijkgestemde zielen, die je ondersteunden in het proces.  Er werd een nieuw laagje afgepeld en ik voel zoveel meer harmonie in mezelf. Het heeft me de juiste drive gegeven om thuis bepaalde patronen te doorbreken.  Het brengt je wat je nodig hebt als je volledig in overgave kan gaan. Mijn vertrouwen hierin werd overstegen.

Katrien

Het heeft mij meer gebracht dan ik had gedacht.

Het lichaamswerk hielp me. om mijn energie beter te laten stromen en ik denk dat ook daardoor de workshops ook beter zijn gelukt. Perfecte aanvulling.

Floor 

Ik heb ook mogen ervaren dat deze retraite veel veel meer heeft verwerkt en doorwerkt dan jaren sessies te doen bij een psycholoog.

Door verschillende oefeningen is er een grote schoonmaak gebeurd, zijn er openingen gemaakt, is er zoveel positiviteit. Al deze topics waren heel interessant en toonden dat ik die zaken ook echt nodig had. Ik voelde bij de begeleiders steun, knowhow en echt diepe betrokkenheid en de wil om jullie kennis met ons te delen.

Christel

Even weg van alles en niets moeten

Even weg zijn van de rush van alledag, volledig tot rust komen, helemaal niets “moeten”, fijne mensen ontmoet, het heeft me enorm veel deugd gedaan!

J.E

“de” lifechanger 

Ik kan oprecht zeggen dat jij de persoon bent die bij mij de zaadjes heeft geplant, dat jij de start bent geweest van mijn transformatieproces, en daar zal ik je eeuwig dankbaar voor zijn! 

Ik weet nog goed hoe ik als onzeker en bang vogeltje deelnam aan de Innerlijke reis in augustus 2019, ik was de connectie met mezelf en mijn intuïtie volledig kwijt. 

Maar wat een prachtige ervaring was die retraite! Ik leerde daar zoveel nieuwe mooie mensen kennen, zowel mannen als vrouwen die leefde vanuit hun hart en vanuit liefde, allemaal mensen die openstaan voor echte verbinding, groei en transformatie, mensen die naar zichzelf durven kijken, naar binnen durven gaan en van daaruit weer sterker naar buiten kunnen treden. Een nieuwe wereld ging voor mij open, en nu… Nu is dit mijn wereld.  Met een aantal deelnemers van de retraite heb ik nog steeds een oprechte en hechte vriendschap. 

Wat ik nooit meer zal vergeten is dat jij hebt me tijdens een persoonlijk coachingsgesprek gerichte vragen hebt gesteld over hoe ik mij voelde en hoe ik mijn leven eruit zou zien als er niks veranderde binnen 1j….3j…..5j….

Dat was voor mij zo’n eyeopener. Ik ben nu ongeveer in jaar 3, en als ik dan zie wat er allemaal al is gebeurd! 

Die vragen hebben er tot op de dag van vandaag voor gezorgd dat ik stappen maak en blijf maken!

Ik heb dan bij jou ook nog de jaaropleiding tot Levens en Zielsmissiecoach gevolgd, ook dat was zo’n mooi traject!

Ook daarin heb je mij echt een cadeau gegeven, je wist dat ik het moeilijk had financieel en jij bent me daarin tegemoet gekomen, jij liet me de kracht van geven en mogen ontvangen zien. 

Dus nogmaals, héél erg bedankt voor alles! Van alle opleidingen en trajecten die ik nog zal volgen zal deze de belangrijkste voor mij blijven! Voor mij was dit “de” lifechanger.

Winny 

Na de reis naar jezelf had ik meer energie en ging ik met tevreden en voldaan gevoel naar huis.

De 4-daagse reis was voor de tweede keer heel geslaagd. De activiteiten en vrije momenten waren goed op elkaar afgestemd, zodat ik alles kon meedoen en voldoende rust kon nemen. Heel fijne mensen leren kennen, ik voelde me helemaal op mijn gemak en kon gewoon zijn. Lekker gegeten, genoten van verblijf op de krachtplaats. Voor mij was het een goede variatie aan activiteiten om dichter bij jezelf te komen en het resultaat was ook dat meer inzicht heb gekregen in mijn potentieel en dat ook ineens heb mogen ervaren in de praktijk. Vooral ook erg genoten van de vele begeleide meditaties. Na de reis naar jezelf had ik meer energie en ging ik met tevreden en voldaan gevoel naar huis. Dankjewel voor alweer een hele fijne ervaring!

D.V.D.

Soms weet je vooraf waarom je ergens moet zijn, soms niet of je voelt het ook al weet je niet echt waarom… en dan ontdek je het ineens….

“Je kunt op verschillende manieren een reis naar jezelf beleven, en dit was gewoon mijn manier…Soms denken mensen dat dat een zweverig gedoe is, maar dat is niet waar. Als je heel oprecht met jezelf probeert te zijn, is het een heel pure belevenis. Je kunt trouwens alleen met je eigen waarheid werken (als er al een waarheid bestaat).

Eigenlijk zou iedereen dat eens moeten meemaken. Hetgeen er gebeurt of wat je voelt kun je niet ontkennen, het gebeurt gewoon. Het was best heftig, voor mij althans, zeker omdat ik het proces aangegaan ben om in groep te werken.

De emoties van de deelnemers die loskwamen brachten mij bij momenten volledig van mijn stuk. Dat was ook de reden dat ik donderdagavond geen zin meer had om te blijven.

Waarom ik dan toch gebleven ben? Dat was een aangeleerde instelling, wat je begint maak je ook af. Je weet nooit wat er nog kan gebeuren, welke dingen nog op je pad komen die je kunnen raken… En dat is ook gebeurd…

Sommigen waren zo enthousiast dat ik innerlijk een beetje dichtklapte. Word dat nu ook van mij verwacht?

Ik werd ongelooflijk gelukkig van het geluid van de trom. Dat was thuiskomen. Het was ook de eerste keer sinds Willy gestorven is, dat ik opnieuw gedanst heb. Ik had het gevoel dat ik dat niet meer kon, maar dat was echt openbarend.

In het begin voelde ik onwennigheid oa bij die sharing de eerste dag. Oh oh, ik wist op momenten niet in welke wereld ik vertoefde. Mijn baarmoeder is op een harde manier verwijdert en nu gingen we hier dan praten over de verbinding tussen baarmoeder, hart enz..

De klokken en het beiaardmuziekje vond ik wel telkens leuk. Het bracht rust voor mij.

Het hoogtepunt, en nu weet ik echt wel waarom ik daar moest zijn, was de sessie met Anna. Er is een opening gemaakt die ik heel erg nodig had.’ s Avonds hadden wij dan buiten die sharing en daar heb ik het gevoel van een ongekende overgave gekend en wist ik dat ik een kluwen aan het losmaken was dat heel diep in mij zat.

En Peter je hebt heel mooie diep sprekende ogen, weet je dat?

Ik omarm jullie en wat jullie doen!!”

Lieve warme groet, Hilda

[su_slider source=”media:=14786, 14787, 14788, 14786″ link=”lightbox” width=”740″ height=”420″ responsive=”no” title=”no” pages=”no” autoplay=”5000″ speed=”1200″]

Organisator

Peter Grard
Phone
(0)468 17 60 10
Email
peter@aykohuis.be
Bekijk Organisator website

Locatie

Lotushuis
Zoerleberg 30
Westerlo, Belgium
+ Google Maps