FUNDAMENTELE KINESIOLOGISCHE COMMUNICATIE (FKC)

“Welke emotionele bagage draag ik nog steeds mee?”

“Zijn er terugkerende gevoelens of gedachten die steeds opduiken?”

“Zijn er trauma’s of kwalen uit het verleden waar ik me onbewust aan vasthoud?”

“Welke delen van mijn leven hebben heling nodig?”

“Waarom heb ik nog steeds last van ervaringen uit het verleden, ook al ben ik jaren bezig geweest om ervan te helen?” 

“Waarom heb ik nog steeds pijn terwijl ik van alles geprobeerd heb?” 

 

Dit zijn vragen waar veel mensen ‘s nachts van wakker liggen.

We hebben allemaal emotionele bagage of overblijfselen van fysiek, mentaal of emotioneel trauma uit het verleden dat we nog ons meedragen. Als deze energieën niet worden los gemaakt, kunnen ze vast komen te zitten in ons lichaam en zich als emotionele, mentale of fysieke pijn manifesteren. Sommige emoties zijn ook overgeërfd vanuit je familiesysteem of vorige levens.

Met FKC werk ik met spiertesten in contact met jouw wetend deel, je onderbewustzijn en de gidsen. De wortels van je blokkades, issues, klachten (wat ze ook zijn) worden aangepakt en getransformeerd op het diepste niveau. 

Ons lichaam is gewoon zijn eigen ‘specialist’ en ‘weet’ wat je nodig hebt. Het kan alleen niet rechtstreeks met ons spreken, maar doet dat via klachten, symptomen, signalen, intuïtie… En ook kinesiologie is een methode waardoor je toegang krijgt tot deze informatie.

Ik onderzoek via FKC welke factoren een oorzakelijke bijdrage hebben tot het ontstaan van jouw klacht. Daarbij hou ik rekening met biochemische, mentaal/emotionele, energetische én structurele factoren en hun interactie. Dit met het doel om jouw klachten op een oorzakelijke manier te behandelen. Het werkt ook preventief, om toekomstige klachten te vermijden.

Zowel mentaal/emotionele, energetische, biochemische en structurele zaken kunnen dus aangepakt worden. 

STRUCTURELE COMPONENT

Op structureel vlak kunnen we oa. op een zachte manier wervels, schedel, bekken, ledematen… manipuleren. Daarnaast werken wij op ‘injuries’. Dit zijn oude kwetsuren die nog steeds een stressreactie veroorzaken in je lichaam.

BIOCHEMISCHE COMPONENT

Op biochemisch vlak testen we welk het oorspronkelijke tekort is en corrigeren dat met supplementen. Door het oorspronkelijke tekort te zoeken, hoef je niet elk systeem waar biochemisch iets fout loopt te corrigeren. Hierdoor beperk je drastisch het aantal supplementen dat je dient te nemen. Je hoeft vaak ook maar kortstondig deze supplementen te nemen omdat we het lichaam zijn zelf-herstellend vermogen teruggeven. We werken enkel met degelijke supplementen. Daarnaast geven we gepersonaliseerd voedingsadvies, rekening houdend met je tekorten en voedingsintoleranties. Op biochemische vlak kan gewerkt worden op:  stofwisseling, ontgifting, vitamines, moleculen, hormonen, immuunsysteem, toxines, metalen, chemicaliën, straling, voedingsmiddelen, supplementen, allergieën, intoleranties,  virussen, bacteriën,  vaccinaties, schimmels,… 

MENTAAL / EMOTIONELE COMPONENT

Op mentaal/emotioneel vlak werken we met bloesems, maar vooral met fundamentele emotionele transformatie technieken (FETT). Veel van je huidige emoties wegen zwaar door de oude lagen die eraan gekoppeld zijn. Met FETT zoeken we waar het trauma of de emotie vandaan komt en koppelen de invloed daarvan op je leven ‘los’ op een diep en wezenlijk niveau. Thema’s waarop gewerkt kan worden: stress, trauma,  angsten, emoties, eigenliefde, bestaansrecht, kracht en macht, schaamte, schuld, karakterstructuur, zaken overgenomen vanuit familiesysteem/andere levens, rouw en verlies, mentale structuren, overtuigingen, negativiteit, verbindingsproblemen, …

ENERGETISCHE COMPONENT

Op energetisch vlak bieden we oa. acupressuur. Hiermee werken we op de acupunctuurpunten en meridianen zonder naalden te gebruiken. Daarnaast pakken we meerdere uiteenlopende oorzaken van je energietekort en je energielekken aan: van slecht werkende cellen en slaapproblemen tot een geblokkeerde chakra of een te laag trillingsgetal.  Op energetisch vlak kan gewerkt worden op: je trillingsgetal, straling, je weg (niet) gaan, je missie niet leven, iets dragen voor een ander, energetisch onvrij zijn van …, je familiesysteem, hooggevoeligheid, slaap, energieverlies,  celenergie, fijnstoffelijke energie, energetische velden en golven, heling, de balans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie, zelfsabotage, je huis en grond, jouw gronding, je afscherming, het spirituele en universele, reflexen, karma, entiteiten…

Ook de samenwerking tussen deze verschillende componenten wordt onderzocht. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en bepalen volledig hoe we functioneren.

BLINDE VLEKKEN

Er kan tevens gewerkt worden op jouw blinde vlekken. Dit zijn  trauma’s waarvan je niet bewust bent maar die invloed hebben op je leven.

PROGRAMMATIES

Er kan gewerkt worden op jouw negatieve / beperkende overtuigingen via deprogrammatie in je onderbewustzijn.

FKC gaat zacht en snel(ler) dan de meeste andere transformatiemethodes.

Het is ook de bedoeling om cliënten zo zelfredzaam mogelijk te maken. Ik leer je alles wat je zelf kan doen ook aan, zodat je hiervoor niet telkens moet langskomen.

Als je al veel opruimwerk gedaan hebt en je hebt het gevoel dat er toch nog niet zo heel veel veranderd is (in het fundament) dan is FKC een diepgaande transformerende methode die sneller resultaten brengt net omdat je naar de wortels gaat … én je moet niets herbeleven.

Ik, Peter Grard, volgde de opleiding FKC bij de klassiek en orthomoleculair geschoolde arts Kristien Mechelmans die zich verdiept heeft in de klassieke kinesiologie en zo tot de fundamentele kinesiologische communicatie kwam.

Transformeren van rups naar vlinder!

Weer vrij en gezond jezelf worden met FKC! 

 

VOORBEELDEN VAN KLACHTEN WAAR OP GEWERKT KAN WORDEN 

MEER UITLEG OVER DE WERKING VAN FKC GEEF IK JOU IN DEZE VIDEO