ZELFREALISATIE VIA EN DANZIJ JOUW RELATIE MET JE LIEFDESPARTNER

Overwegend hebben we romantische beelden over een relatie én dat mag (je beleven). Daarnaast heeft een relatie een functie. Dat klinkt wat saai misschien totdat je de schat hiervan gaat ontdekken.

DE VERBORGEN SCHAT IN DE RELATIE

Via een relatie kan je -als je het samen goed aanpakt en echt ondersteunend kan zijn in elkaars proces en zelfrealisatie (met de nodige eb en vloed)- de hoogste realisatie van je diepere zelf bekomen. Alles wat jij ten diepste wil zijn en uitdrukken via jouw wezen, jouw fysieke lichaam, je talenten, je ziel… krijgt via de relatie de hoogste ontwikkelingskansen die zelfvervulling geven die je moeilijker op je eentje kan bereiken. Zelfvervulling die jouw partner en jouw relatie meer geeft dan je ooit geweten had.

JE BESTAAT NIET OP JEZELF

Alles is verbonden met elkaar. Zonder bomen geen zuurstof. Zonder bomen geen vruchten. Zonder zon geen leven. Je kan en mag bestaan in verbinding met dat wat jou leven schenkt. Neen, niet alles zit in jou. Alles zit in jou ‘door’ verbondenheid met het andere. Op jezelf besta je niet. Ook een relatie kan jou extra leven schenken, extra kansen op vervulling van jezelf. Je partner is een geschenk om datgene wat diep in jou leeft de kans geeft om gezien en/of geheeld te worden door een ruimte van ontvankelijkheid voor elkaar.

BESLIS EN ONTDEK WIE JIJ BENT

Wie je bent is zowat de moeilijkste vraag die er is. Je ontdekt het door naar je hart en je ziel te luisteren. In jou leven dingen die zich tot expressie willen brengen en dat kan in contact met anderen. Via een relatie met een partner kan je aan bepaalde dingen totale expressie geven. Een relatie is iets heel intiems waarin je jezelf  bloot mag geven en de ander jou de kans kan geven vanuit liefde voor zichzelf en voor jou om alles van jou te ontvangen in datgene wat jij tot uitdrukking wil brengen. Zien en ervaren wat dat met jou doet en wat dat jou mag brengen in ontvankelijkheid en overgave. Het brengt je mogelijk diepe ervaringen waardoor ook jij iets van jezelf in al die intimiteit kan en mag tonen.

ECHTE VERBINDING HEELT

Echte verbinding met je partner kan helend zijn. Hij/zij kan een openend veld zijn waar jij de ander uitnodigt zichzelf te tonen en waar jij jezelf mag tonen. Waar je de kans krijgt via de spiegelingen, te zien wat er ook in jou leeft dat nog verborgen was en hoe jij de eigenschappen van de ander waar je tot aangetrokken werd ook mag leren ontwikkelen en die ook aan je partner mag leren geven. Je partner geven wat hij je gemakkelijk kon geven vraagt wat moed, want je treedt uit je comfortzone, maar het geeft je de kans om te groeien, wonden te helen, jezelf meer bloot te geven. Je partner mag jou die ontvankelijke ruimte geven waardoor je dat veilig kan doen zonder dat je beoordeelt wordt. Je partner kan een oefenplek zijn om dingen te tonen die je niet zomaar laat zien bij anderen.

Zo kan jouw partner, jouw relatie een schat zijn voor openbaringen van jezelf, van zelfrealisatie van je ziel en heel je wezen. Zo ontdek je via jouw relatie wie je werkelijk bent.

Je kan dus via jouw relatie de agenda van je ziel vervullen. Is dat prachtig!

Zo kan je misschien denken dat een relatie egoïstisch is. En ergens is dat zo omdat het jou vervulling geeft en je daarvoor de ander nodig hebt, ‘gezond’ nodig hebt, interafhankelijk dus. Je zou het woord egoïstisch echter ook kunnen vervangen door trouw aan je ziel zijn en dankbaar zijn dat je de ander mag ontmoeten die jou dat geschenk kan geven. En andersom. En dan ontstaat er nog een dieper niveau samen. Eenheid, samen creëren, gelijkwaardigheid , zielsvervulling  en zelfrealisatie dat een extra dimensie geeft. Het is jou gegund.

warme groet,

Peter