IN VERBINDING ZIJN MET JEZELF

“Terug naar jezelf gaan is een proces dat geduld en tijd nodig heeft. Je bent niet in één dag van jezelf verwijderd geraakt, dus geef je jezelf de ruimte om jezelf weer opnieuw te ontdekken, om weer dichter bij jezelf te komen, met alle ervaringen die daarbij horen.”

Wat is dat nu ‘in verbinding zijn met jezelf’?

In verbinding zijn met jezelf is een diepgaande staat van bewustzijn waarin je een diep en oprecht contact maakt met je innerlijke wezen, je kern, en alles wat je uniek maakt. Het is een toestand waarin je jezelf volledig accepteert, begrijpt en waardeert, vrij van oordelen of zelfkritiek. Het gaat om het luisteren naar je innerlijke stem, het erkennen van je emoties, verlangens en behoeften, en het respecteren van je eigen grenzen.

Voelen wat er te voelen valt 

Juist als je in verbinding staat met jezelf, durf je ook te voelen wat er te voelen valt. Je neemt de signalen van je lichaam serieus. Minder fijne dingen ga je onderzoeken zodat ze je willen vertellen wat je eigenlijk echt nodig hebt.

In deze staat van verbinding ben je in harmonie met jezelf.

Je voelt je in balans, gecentreerd en geaard. Het stelt je in staat om authentiek te zijn en jezelf uit te drukken op een manier die in lijn is met je ware aard. Het gaat niet om het voldoen aan externe verwachtingen of normen, maar om het trouw blijven aan je eigen waarden en overtuigingen.

Wanneer je in verbinding bent met jezelf, ben je ook in staat om betekenisvolle relaties aan te gaan met anderen.

Omdat je jezelf begrijpt en accepteert, kun je anderen ook beter begrijpen en accepteren. Je kunt empathie tonen, luisteren zonder oordeel en oprechte verbindingen tot stand brengen die gebaseerd zijn op wederzijds respect en begrip.

Hoe doe ik dat nu ‘in verbinding komen met mezelf’?

Het proces van in verbinding zijn met jezelf kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van individuele ervaringen en persoonlijke groei. Het kan meditatie, zelfreflectie, creatieve expressie, dans, lichaamsbeweging of andere praktijken omvatten die je helpen om in contact te komen met je innerlijke wereld. Het is een continu proces van zelfontdekking en zelfontwikkeling dat tijd en toewijding vereist, maar de beloningen zijn diepgaand en transformerend. Je kan “verbinding met jezelf” verliezen door een niet verwerkt trauma. En dan kan je daaraan gaan werken om dit te helen en te transformeren. 

In onze vaak hectische en veeleisende wereld is het gemakkelijk om het contact met onszelf te verliezen.

We kunnen verstrikt raken in de verwachtingen van anderen, de druk van het dagelijks leven of de constante stroom van externe prikkels. Maar juist in tijden van stress en uitdagingen is het essentieel om terug te keren naar de bron van onze innerlijke kracht en wijsheid.

In verbinding zijn met jezelf is geen einddoel

Het is eerder een reis die ons steeds dieper leidt naar het hart van wie we werkelijk zijn. Het is een reis van zelfontdekking, groei en zelfliefde die ons in staat stelt om een vervullend en betekenisvol leven te leiden, in harmonie met onszelf en de wereld om ons heen.

Verlies je de verbinding met jezelf, dan raak je stukje voor stukje de verbinding met het leven kwijt. 

Misschien ben je bang om niet alleen te zijn en ga je relaties aan die je niet gelukkig maken, ga  je  anderen pleasen. Uit angst om werkloos te zijn, ga je maar een job doen die niet echt met je resoneert. Zo blijf je andermans leven leven en leef je niet het leven dat voor jou bedoeld is en kan je je dromen ook niet realiseren. Door terug verbinding met jezelf te vinden, vindt er heling plaats in jezelf, de plek waar we jezelf kan herinneren wie we werkelijk bent.


***************

👉 Wil je terug meer in verbinding komen met jezelf, met je hart, je zielsverlangens en je dromen, dan is de Retreat ‘De reis naar Jezelf’ een absolute aanrader.

Talrijke mensen gingen jou vooraf en getuigden van een transformerende en verrijkende reis, de reis naar de belangrijkste bestemming …. JIJ. Lees HIER talrijke getuigenissen van de mensen die je vooraf gingen.


👉 Wil je terug meer in verbinding komen met je ware levensdoel, je zielsmissie en unieke zielstalentencode, dan raad ik je het traject ‘Manifesteer je Missie aan. Je kan kiezen voor:

 een verkennende dagworkshop

 de basismodule (3 trainingsdagen)

 het mastertraject (6 trainingsdagen + 3 individuele sessies)

 het integraal traject (jaartraining met alles erop en eraan voor wie ook als zelfstandige zijn missie de wereld wil inzetten)

 

👉 Wil je vanuit een diepe verbinding met jezelf ook terug in een diepe verbinding / liefdesrelatie met een Geliefde komen, dan is de 2-daagse Soulshop Bewust in Relatie een stevige aanrader.