IMPOSSIBLE IS ALL THAT IS NOT TRIED

“IMPOSSIBLE IS ALL THAT IS NOT TRIED”  – Nelson Mandela

Hier lees je de 5 belangrijkste zaken die mensen tegenhouden te starten met hun plannen, hun dromen, hun ideeën, hun missie…. en hoe je dit kan veranderen.

DUS …

Let’s talk about the comfort zone.
Let’s review the lies that keep us trapped in it.
What lies do we tell each other to keep us in our comfort zone?

Let’s read…

 

1️. Ik hoef niet … 

Het is waar, er is niemand die je uit je comfortzone te pushen heeft. En dat ga ik ook niet doen want je hebt het zelf te doen, die stap te zetten. Als je in de comfortzone blijft zitten komt er wel geen groei en blijf je wel waar je bent. Dat is ook realiteit.

Je groeit door de uitdagingen in je leven aan te kijken en ze te overwinnen net zoals een held in een spannend boek of een spannende film… op een bepaald moment kom je in de ontvouwingsfase, overwin je je blokkades en bereik je je doelen.

Dat kan heel spannend en uitdagend zijn, dat weet ik maar al te goed, maar er zal niets veranderen als je niet in de schoenen van je beste versie van jezelf gaat stappen, de held in jou, en je je hiermee emotioneel en energetisch mee gaat verbinden. 

Als jij misschien al een tijdje ideeën of plannen hebt om iets nieuws te beginnen (een eigen bedrijf opstarten, een project lanceren, een cursus organiseren, zelfstandige worden …) in elk geval iets met een grote uitdaging en plotseling vertelt jouw innerlijke stem dat je het toch niet moet doen -en je dus niet je intuïtie of je hart volgt- in realiteit is datgene wat je dan tot expressie brengt ♻️de weerstand tot verandering♻️, omdat een deel in jou wil blijven in het gekende en dus bijgevolg ook in de limieten van het gekende. 
 
Echter als je blijft denken dat er geen reden is tot actie voor iets nieuws, herinner dan dat je hart en je intuïtie dit signaal toch zal blijven geven én dat het gaan doen sowieso groei en ontdekkingen zal brengen van iets nieuws …. wat al redenen genoeg zijn om te beginnen ????

2️. Het is nog niet de juiste tijd …

Het is maar zéér zéér zelden dat er de ideale omstandigheden zijn om met iets nieuws te starten. Om je dromen te realiseren zal je dienen te vechten tegen de tegenwind die je misschien gaat krijgen en zal je de gunstige omstandigheden zelf gaan creëren door …. van start te gaan.

Wanneer je jezelf vertelt dat het nog niet het juiste moment is, dan is meester ♻️angst♻️ tegen jou en in jou aan het spreken, misschien een intense angst om te falen die mogelijk in je kinderjaren is ontstaan en je nu nog steeds tegenhoudt.

Natuurlijk moet je je niet in een avontuur gaan smijten zonder de pro’s en de contra’s af te wegen, maar als we echt iets willen bereiken in ons leven dan dienen we ons bewust te zijn dat we niet stil kunnen blijven staan en in het oude blijven. We dienen kleine stappen te zetten en hoe sneller je start met de wandeling op jouw bedoeld en verlangd levenspad, hoe beter. 

“Feel The Fear And Do It Anyway” 

3️. Ik start wanneer …

Dit is een van de meeste excuses om in het oude te blijven, het gekende, je comfortzone. In de praktijk is dit het perfecte zelfbedrog, omdat je ergens je droom, je plan, je idee -en dat weet je diep vanbinnen- toch niet echt wil opgeven. Je stelt het enkel uit totdat er in de buitenwereld een bepaalde omstandigheid zou komen om wel te starten.

Het probleem is dat dit excuus blijft leiden tot ♻️uitstelgedrag♻️ want eens die omstandigheid toch zou verschijnen verzinnen de meeste mensen iets nieuws om toch nog niet van start te gaan en dan weer iets nieuws…

Op deze manier blijven we steeds hopen op nog betere omstandigheden en tegelijkertijd doen we geen inspanning om actie te nemen richting de realisatie van je dromen. Dus als alle perfecte omstandigheden er nog niet zijn, begin met een kleine stap … begin want het leven gaat snel!  

4️. Het is niet voor mij (weggelegd) 

In de basis zit achter deze zin die je jezelf vertelt het idee dat je niet goed genoeg bent of dat je niet bekwaam genoeg bent. Dit is het perfecte excuus voor mensen met weinig ♻️zelfvertrouwen♻️. Zelfvertrouwen zal echter maar groeien door nieuwe ervaringen aan te gaan en door op je zelfvertrouwen te gaan werken bvb via coaching (de wortels van deze onzekerheid gaan helen en transformeren). Het is net zoals leren fietsen… op een bepaald moment kan je het door het te blijven doen.

In elk geval je zal alleen maar te weten komen of jouw plan, idee, droom echt vervullend zal zijn door het te proberen, door het echt eens een kans te geven.

In feite, heb je al te veel ‘gedacht’ hè dat iets niet voor jou zou mogen zijn en daarmee mag je stoppen dat te denken, dat is enkel een overtuiging die je kan herprogrammeren.

En wanneer je het dan wel gaat proberen, dan zal je merken dat je ervan gaat houden. ????

Dus sluit jezelf nooit uit van nieuwe ervaringen en mogelijkheden. Limiteer jezelf nooit tot de persoon die je nu bent, dat is het ergste wat je kan doen. Verbind je met de versie van jezelf die je dromen reeds vervuld heeft en neem de eerste stap. Je moet zelfs niet weten wat de beste eerste stap is, je moet gewoon een stap zetten. Het heilige plan bestaat immers niet.

5️. Ik weet niet “hoe” ik het moet doen…

Met iets nieuws beginnen kan beangstigend zijn, dus een van de grootste excuses om in onze comfortzone te blijven is dat we onszelf vertellen dat we niet weten hoe we het kunnen realiseren.

♻️“We don’t know how to face the challenge.”♻️

Je blijft misschien denken dat je niet de noodzakelijke vaardigheden of talenten hebt en dat je deze ook niet kan ontwikkelen. Echter, herinner dat als je een ‘wat’ en ‘waarom’ hebt, de ‘hoe’ vanzelf zal verschijnen. 

Het is uiteraard waar dat als je iets wil gaan ondernemen bepaalde voorbereiding vraagt maar dat wil niet zeggen dat je het niet kan. Het zal alleen misschien een beetje langer duren of dat je iets of iemand anders even nodig hebt die je kan helpen je doelen en dromen te behalen. Een vriend, een kennis, een coach, een training, een boek, een inspirator… Die dingen komen wel op je pad als je “JA” gaat zeggen tegen jezelf en je dromen.

 

Dus opnieuw …

“Impossible is all that is not tried.”  Nelson Mandela

 

Het begint altijd met energie/intuïtie/gevoel. Vervolgens probeer je. Je faalt (misschien). Je stuurt bij. Je voelt nog wat meer. Je probeert opnieuw. Als het verlangen zuiver is, dan zoekt het universum, samen met je, naar de zuiverste en lichtste vorm. Uiteindelijk manifesteer je de droom. Met elk falen kom je dichter bij je dromen.

Ik hoop dat je hier iets uit meeneemt en mee gaat doen als je jezelf in een of meerdere van deze 5 blokkades herkend.

De meeste mensen die bij mij terecht komen en wel hun stap genomen hebben om hun droom en missie te gaan leven, hebben dit ook allemaal gekend hoor, -wees maar gerust- maar hebben op een dag beseft en gevoeld dat de enige uitweg is om actie te nemen, stap per stap en zo de verandering vanzelf gingen ervaren.

Heb je hulp hierin nodig? Kan je hierin ondersteuning gebruiken? Of wil je de reis van de ontdekking en realisatie van je levensmissie nu echt aangaan? Dan ben je heel erg welkom. Dat is namelijk mijn missie ‘mensen bij hun essentie brengen en hun missie laten ontdekken en neerzetten’.

Ik geef je hieronder wat mogelijkheden mee.

 

GRATIS E-BOOK DAT JE VERTROUWEN ZAL GEVEN
Mocht je je dit e-book nog niet hebben aangeschaft, dan kan het jou alvast vertrouwen geven. Bestel hier.

 

PDF MANIFESTEER JE MISSIE – DOORBREKEN MET JE MISSIE
35 bladzijden vol waardevolle informatie. Ik bespaar je met dit e-book een hele hoop tijd, geld en energie …
Je kan deze hier bestellen voor slechts €37,00

 

WEBINAR MANIFESTEER JE MISSIE 
Kies hier de datum die jou past. Ik neem je tijdens dit webinar mee in de zes stappen tot manifestatie van je missie.

 

TRAJECTEN MANIFESTEER JE MISSIE
Dit is voor wie nu wel “JA” wil zeggen tegen zichzelf, zijn dromen, zijn missie en zijn angsten wil doorbreken.

Tijdens het basistraject maken we je levensmissie helder, bevrijd je je potentieel en krijg je een scherp zicht op jouw unieke zielstalentencode. Je komt oog in oog met je zielsmissie te staan en je zal het in elke cel van je lijf en in je hart voelen, zodat je het ook nooit meer zal kunnen ontkennen en je vertrouwen krijgt om je hart te volgen.

Tijdens het integraal traject gaan we nog dieper dan het basistraject. Een totaaltraject met alles erop en eraan zodat jij stevig aan de slag kan met je dromen en je missie. Er is een algemeen integraal traject voor iedereen, en een integraal traject specifiek voor (startende of potentiële ) coaches, healers, energetisch werkers, lichtwerkers of zij die al bezig zijn maar verder willen doorbreken.

Kies je liever voor een individueel traject? Ook dat is mogelijk.

 

GRATIS COACHINGSCALL 
Twijfel je nog? Boek hier jouw gratis doorbraaksessie. Dan bekijken we samen jouw plannen, je angsten, je situatie.

 

“Feel The Fear And Do It Anyway and burn your fears in the meanwhile” 

WITH LOVE
Peter Grard