HOE JE JOUW DROOM TOT WERKELIJKHEID KAN MAKEN - aykohuis

HOE JE JOUW DROOM TOT WERKELIJKHEID KAN MAKEN

Veel mensen lopen met dromen en verlangens rond en het lukt ze niet dit te manifesteren. Enig idee hoe dat komt? Er zijn enkele belangrijke zaken die hier spelen. Geen volledig plaatje maar enkele heldere aandachtspunten.

1. Weet jij welke waarde je wil toevoegen aan de wereld

Als je dromen geen commitment hebben naar de wereld zal het je nooit lukken, als he t enkel om jezelf gaat zal vervulling niet komen. Welke waarde kan en wil jij vanuit jouw dromen toevoegen aan de wereld? Wat is het geschenk dat je geeft aan anderen? Wat is je werkelijke intentie naast het vergaren van jouw droom? Stel je jezelf voorop en ben jezelf de prioriteit of gaat het om een én én verhaal waarbij jij jezelf doet groeien door met je missie bezig te zijn, je dromen te realiseren op alle vlakken van je leven én waarbij je tegelijkertijd de intentie hebt om hiermee door je eigen transformatie iets aan de wereld te geven?

Mijn missie

Mijn missie is mensen terug aan zichzelf geven, ze in contact brengen met hun ziel en dat ze van daaruit gaan leven en het geld, de partner, de job aantrekken die daarbij resoneert. Mijn waarde die ik geef is vrijheid, vrijheid om werkelijk jezelf te durven zijn, dat je vrij zonder angsten en in overgave je leven durft leven en dat dan alles bij jou komt dat werkelijk bij je past. Alleen jij gelooft dat zelf nog niet terwijl het leven, de Bron, het Universum een en al overvloed is en het jouw schenken wil.

Vertrouwen en overgave

Ook ik struikel nog wel eens, maar ik sta steeds weer terug recht omdat ik weet dat ik gedragen ben en ik weet en steeds meer voel dat ik beschermd ben en ik mag ontspannen in dat wat ik niet controleren kan en er van mij gevraagd wordt om te vertrouwen. Vertrouw jij werkelijk? Het leven? Jezelf? Vertrouw je dat het leven goed is en dat ondanks alle oorlog de aarde een plaats is waar een speeltuin mogelijk is. En dat alles afhangt of jij werkelijk je zielenpad wil volgen of dat je kiest voor controle en angst i.p.v. liefde, overvloed en overgave.

Affirmatie

“Alles wat bij mijn ziel hoort en hiermee het diepste resoneert en wat mijn ziel de diepste vreugde geeft komt naar mij toe.”

EN STERKER

“Alles wat bij mijn ziel hoort en hiermee het diepste resoneert en wat mijn ziel de diepste vreugde geeft is al bij me.”

 

2. Ruim jezelf op

Vaak zijn er mensen die me vertellen. Ik wil wel graag mee doen met jouw super boeiende cursussen maar het is mij te duur. Toch komen er mensen met even veel of weinig geld die het wel doen. Waar zit dan het verschil? Dat zij durven en geloven in zichzelf, in verandering, dat ze moed hebben om het oude achter te laten en dat ze vertrouwen hebben ontwikkeld in het leven. Dat kan maar door moedig stappen te zetten en vooral in te zien dat er niets zal veranderen als je bij het oude blijft. Je dient je comfortzone te verlaten en je dient het avontuur aan te gaan. Ik heb in mijn leven al vaak heel spannende momenten gekend en soms nog dat het waanzin leek om toch verder te gaan met mijn droom, mijn missie maar ik kan niet anders. Het is mijn roeping, het is zelfs geen keuze, het is een genadige taak die in mijn ziel besloten ligt. En ja mijn verstand pruttelt tegen, en ja angsten gieren soms ook door mijn keel en ja het is spannend en toch steeds is er iets dat dan tegen me zegt….

“Alles is goed. Elk moment is perfect. Zie wat mooi is in je leven. Voel de dankbaarheid, voel hoe zalig het is dat je zo’n missie mag hebben om mensen dichter bij zichzelf te brengen. Zie hoe rijk dit is.”

Zo voel ik weer mijn eigen-waarde, mijn kracht, mijn potentie die er gewoon is en waar ik mijn succes niet van af moet meten.

Eigenwaarde

De eerste waarde die je mag toevoegen aan je leven is eigen-waarde. En je geraakt daar door in contact te komen met het hele deel in jezelf én tegelijkertijd je ballast op te ruimen. Al die beperkende overtuigingen die je hebt van ‘ik ben het niet waard’, ‘het is mij niet gegund’, ‘ik kan het niet’, ‘het zal me nooit lukken’, ‘ik ben niet goed genoeg’,  ‘ik hoor er niet bij’, ‘geld is vies’, ‘je moet hard werken voor geld te verdienen’, ‘doe maar normaal’, …. Al die stemmen kan je opruimen in je onderbewuste. Ik doe dat met thetahealing en als ik er niet geraak laat ik mij coachen en ruimt iemand anders het bij mij op. En ondertussen ga ik verder, stel ik mijn doelen en intenties steeds meer helder en bouw ik mijn bedrijf op zijn kernwaarde ‘vrijheid’.

Noodzakelijk verankeringswerk

Vrijheid is doen hoe ik het wil doen zonder me te laten meeslepen door hoe anderen zeggen dat het moet. En de obstakels die dat in de weg staan op te ruimen.  Dit vraagt enig werk en toewijding, want de oude groeven zullen niet zomaar weggaan. Je kan nieuwe groeven maken en gedrag stellen dat verankering biedt waardoor je niet meer zo snel in het oude patroon zal hervallen.

Opruimen in alles

Opruimen in jezelf, je negatieve overtuigingen, je ballast, je angsten maar ook je uiterlijke wereld opruimen. Welke spullen in je huis dienen je niet meer? Wat is er allemaal te veel? Hoeveel chaos heb je buiten jezelf en wat zegt dat over de innerlijke chaos in jou. Ruim op. Je hebt niet veel nodig. Je zal je letterlijk lichter voelen bij dit opruimingswerk. Begin er vandaag nog aan en doe elke dag een beetje.

Opruimen in contacten. Welke mensen dienen jou en geloven in je en welke mensen gunnen je het niet, laat deze los. Dat is hun pijn, hun jaloezie. Ze zien enkel in jou wat ze nog niet in zichzelf willen zien.

 

“The secret of life, though, is to fall seven times and to get up eight times”

Paolo Coelho

3. Essentie van liefde zijn

Heel het proces van menswording en van je zielsmissie neerzetten gaat om steeds dichter je kern te worden, te beleven en uit te dragen, steeds meer licht en liefde te zijn, steeds meer je zuivere zelf te worden en al je pijn, angsten, schaduwkanten doorvoelen en omarmen. Je lichtknop aanzetten en die laten stralen, zo hard en zo sterk dat alle duisternis verdwijnt en dat is een groeiweg waar we met z’n allen naar toe gaan voorbij dualiteit. Nu hebben we de duisternis nog nodig om ons licht weer te hervinden, nu heb je nog pijn nodig om weer tot je heling te komen, nu heb je nog angsten nodig om tot je liefde te komen en langzaam maar zeker zal alleen het licht en de liefde overblijven in jou, anderen en de wereld.

 

4. Wil jij werkelijk het spirituele pad gaan, echt werkelijk? Wil je werkelijk het paradijs zien in en buiten jezelf?

Er is de vraag of jij wel werkelijk het spirituele en bewuste levenspad wil gaan. Of zie je er tegenop omdat je weet dat er dan wat van je gevraagd wordt. Aan jou de keuze. Weet alleen dat er werkelijk niets in je leven zal veranderen als je niet deze weg aan zal vatten. En dat je dan straks als je oud bent spijt zal hebben dat je niet de moed nam om deze moeilijke maar boeiende weg te gaan.

Werkelijke bevrijding kan je vinden.

Werkelijke liefde kan je vinden.

Werkelijke overvloed kan je vinden.

Werkelijke vreugde zal je vinden.

Werkelijke zielsvervulling zal je vinden.

Voor mij is dit geen keuze, ja van mijn ego en persoonlijkheid die af en toe wat lastig doen. Mijn ziel heeft al gekozen. Ben je bereid doorheen de donkere nachten van de ziel te gaan om aan het einde van de tunnel het werkelijke licht te zien en te vertrouwen dat alles wat bij je hoort bij je zal komen, sterker nog, het is er al alleen je ziet het nog niet -ja ik soms ook nog niet- omdat je en ik uiteraard ook nog in dualiteit hangt en angsten nog regeren en daar is niets mis mee. Het is van het menselijke, ook van mij, van allen. Hoe dieper ik contact maak met mezelf hoe meer verbinding ik voel met mezelf en het leven en dan zie je het paradijs in en buiten jezelf. Dan zie en voel je het paradijs in je werk. Dan zie en en voel je het paradijs in je (toekomstige) relatie. Dan zie en ervaar je de God/Godin in jezelf en je Geliefde. Dan ervaar je eenheid.

 

“When you want something, all the universe conspires in helping you to achieve it.”

Paolo Coelho

 

5. Stilte

De eerste stap die je mag zetten is stilte. Daar waar je graag van wegloopt want je blijft liever bezig, in een modus om niet werkelijk te voelen en omdat er stemmen zijn die zeggen dat je het je niet kan permitteren te mediteren. Dan geloof je nog niet dat leven en werken anders kan, moeiteloos.  Zet je doelen en intenties neer, helder, maak dat helder. Zet een minimum structuur uit in je leven en hou je daar aan. En beweeg van daaruit vanuit verbinding met jezelf in je creatieve kracht. Zo verbind je je mannelijke en vrouwelijke energie en beweeg je vloeiender door je dag.

Je verstand weet niet hoe je van hier naar daar moet geraken. Maak het stil, ga de natuur in, mediteer, kom steeds meer tot jezelf en laat de antwoorden tot bij jou komen door tekens van de natuur, door fluisteringen van je ziel, door in overgave te gaan, door in het nulpuntveld te gaan staan en de controle los te laten. Maak verbinding tussen je hart en je verstand. Laat ze eenheid worden, laat je verstand dienaar zijn van je ziel. Geef alle controle op,  adem, voel dat je leeft, voel het leven door je heen gaan en laat het wonder geschieden. Datgene wat je verlangt zelf belichamen en de rest doet het Universum.

 

“You attract not what you want but what you (deep inside of you) are in the deepest of your soul and sure when you embody it, when you behave like, and when you be who you ‘really’ are.” Peter Grard

 

hartegroet,

Peter Grard

“Je trekt aan wat je wil door zelf je verlangen te zijn” Peter Grard

 

Bewaren

Bewaren