DE WEG NAAR INNERLIJKE VREDE

In dit proces kom je nogal wat tegen, ook ik.
In dit proces van zelfwording en zelfbewustzijn is het een weg naar ware innerlijke vrede en harmonie. Dat gaat in laagjes en is het steeds de weerstand doorvoelen en doorgroeien tot je in diepere lagen van jezelf aankomt.
 
Vergeving van jezelf en anderen is een sleutelelement hierbij.
Ik kom soms ook oordelen tegen over mezelf en anderen maar ben ik het wel die dat denkt of is het oude troep … ja dat is het! Ik merk dat die stemmen soms gewoon oppoppen en ik zelf de keuze heb hier waarde aan te geven of het te laten ‘zijn’. Die keuze kan je steeds maken. Afstand nemen van je denken.
 
Ook naar mezelf, steeds opnieuw contact dan maken met mijn innerlijke vrouw in mezelf waarin oordeel (over jezelf) mag begraven worden. Héérlijk naar binnen. De innerlijk vrouw in jezelf die gewoon draagt en ‘is’ en vanuit de zachte kracht van het hart in beweging komt naar je nieuwe zijn, je nieuwe ikje, naar anderen….
 
De stemmen, gedachten, overtuigingen, oordelen die oppoppen is niet wie je bent.
Het is oude troep die soms nog aan je vast zit en je in laagjes loslaat. Dat is een ontvouwingsproces. Soms heb je er last van, soms minder. Als de last er is, is het kiezen met deze helpende vragen. Wat geloof ik? Wat is echte waarheid? Wat is echte essentie? Wat houd me nog vast aan oordelen of overtuigingen? Wat mag nog verder getransformeerd worden. Waar mag nog meer liefde zijn.
 
Hoe meer je dit toepast hoe rustiger de geest.
Eventjes terug had ik weer zo’n super zalig moment dat ik totale vreugde en innerlijke harmonie en rust voelde in mezelf en geen enkel stemmetje, oordeel, gedachte… het nog kon halen. Zalig. Ze waren er nog maar de rust van de innerlijke geest was veel sterker. Het was een moment om vast te houden maar het verdween, komt terug, verdwijnt, komt terug …. tot de dag dat je hoofd helemaal buigt voor je hart. Dat hoeft niet letterlijk 1 dag te zijn, zeker niet. Dat kan een fase zijn van weken, maanden of zelfs jaren.
Trust the way that is unfolding. Stay on Track.
 
Namasté,
Peter Grard
————————————————————————————-
 
Tijdens de retreat ‘De Reis naar Jezelf’ gaan we enkele dagen marineren in onze essentie, op weg naar onze ware natuur. Tijd voor stilte, meditatie, ademen, genieten, spelen, contact maken met je werkelijke verlangen, je spelend innerlijk kind. Na deze retreat heb je de keuze om een diepgaander transformatietraject aan te gaan via individuele sessies om diepere blokkades te doorbreken.