Partnerrelaties & Toewijding – aykohuis

Partnerrelaties & Toewijding

“Als twee mensen toegewijd zijn om aan zichzelf en hun dromen te werken, dan ontstaat er MAGIE.”

Wie verlangt nu niet naar een magische liefdevolle relatie? Is dat dan een relatie die direct stromend is of die geen blutsen kent of oploopt? Is dat dan iets perfect?

Spiegels

Hmmm… in elke relatie komen we wel wat tegen. Spiegels. De ander spiegelt iets van ons dat we niet (durven) zien en zo worden we via de ander uitgenodigd meer onszelf te worden, ons echte zelf. Voorbij je angsten en negatieve overtuigingen groeien tot je eigenste magische versie.

Dat vraagt moed, vertrouwen en samenwerking en ondersteuning bij elkaar. Stevig op je eigen benen leren staan en je partner hierbij ondersteunen, aanmoedigen. Niet omdat hij moet veranderen maar omdat hij er zelf voor kiest zijn beste versie te worden voor zichzelf en voor jou.

 

De ander niet veranderen

Je hoeft de ander niet te veranderen, want dan zeg je eigenlijk… ‘je bent niet goed genoeg’ tegen jezelf. Je partner spiegelt je immers iets. Je kan natuurlijk wel in een open authentieke communicatie gaan zonder oordelen maar elkaar uitnodigen om te zien wat er speelt en wat je daar vanuit een eigen keuze mee wil en kan doen.

Een relatie vraagt vertrouwen en vertrouwen bouw je op. En soms zal het een stukje afgebroken worden. Ook dan is het weer de kunst om in eerlijke open dialoog te gaan, verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf en de relatie, elkaar ruimte en tijd gunnen om apart en samen te groeien naar je meest magische versie van Jezelf en van de Relatie.

 

Eenheid worden

Als je werkelijk in diep contact gaat met elkaar en in jezelf valt het woordje relatie eigenlijk wel, dan verdwijn je daarin en ben je samen één. Dat is natuurlijk het diepste verlangen, die eenheid ervaren. Wow. Maar dat vraagt werk, moed… Misschien kan het helpen dat we eigenlijk niet bang hoeven te zijn, want waarom zou de angst voor de echte eenheid en echt jezelf zijn nodig zijn als je werkelijk van elkaar houdt? Mag je er dan op vertrouwen dat eens je door je eigen angsten stapt er alleen maar licht zal zijn en dat je zal aankomen in een paradijs in jezelf en bij elkaar.

Ergens diep van binnen weet of voel je dat toch, dat zoiets bestaat. Dat sprookjes echt mogelijk zijn. Het leven is toch niet bedoeld om in lijden te blijven zitten. De grote leiders van de wereld vertelden ons toch allemaal dat we hier op aarde het aards paradijs mogen vinden, mogen maken….

 

En wat wil je dan nu in je leven. Zo saai verder bollen in je relaties en toch ergens op je honger blijven van diepe zielsvervulling of écht daarvoor gaan, in vertrouwen, met de nodige moed en wetende dat er geschenken op je liggen te wachten. Ja geschenken, geen hel, geen duisternis meer.

Een relatie is iets van samen fietsen, elkaars hand vasthoudend en elkaar liefdevol voorttrekken in een beweging naar groei en magie. Ik wens je toe dat je groeit naar zo’n relatie. Groeien naar de meest magische versie van jezelf en een liefdevolle magische partnerrelatie.

Ik wens je er veel succes en liefde bij.

Warme groet,
Peter