Gratis Zoomsessie Manifesteer je Missie INSCHRIJVEN

Home Over Ons

Over Ons

ZIJNS- & WORDINGSHUIS
Image Title
Aykohuis biedt allerlei workshops, cursussen en  individuele coaching rond persoonlijke groei, levensheroriëntatie, bewustzijnsontwikkeling, relaxatie en onthaasting.
Aykohuis is een plaats waar je kan zijn en worden wie je bent en waar je meer in verbinding leert leven met jezelf, anderen, je passies, je dromen en harstverlangens.
Aykohuis is een plaats waar je de liefde in jezelf en in anderen kan ontmoeten, een plaats waar je tot je kracht kan komen waardoor je strijdvaardig, weerbaar en vol vertrouwen verder kan gaan.

“Aykohuis”

 • “Ayko” betekent “geliefde, kleine liefde” of “liefdeskindje” in het Japans en “krijger met het zwaard” in het Germaans.
 • “Ayko” is tevens de samenstelling van de eerste letters van de kinderen van Peter Grard, oprichter en bezieler van Aykohuis.

Aykohuis werd opgericht door Peter Grard. Peter is de vaste begeleider in het huis en werkt samen met andere begeleiders.

Peter heeft een heuse dosis levenservaring opgebouwd doorheen zijn successen en crisissen. Vanuit
zijn ervaring gidst hij je mee op jouw levenspad en dit op heel bezielde, integere en enthousiaste wijze.

PETER GRARD
Peter GrardPersonal Coach
Ik begeleid je op een bezielde, integere en enthousiaste wijze.

 

   

KERNWAARDEN
MISSIE

Mensen terug aan zichzelf geven

 • hun grootsheid laten ervaren
 • hun levensmissie helder maken
 • innerlijke rust en levensinspiratie bieden

Dit betekent schoonheid in jezelf ontdekken en jouw leven mogen leven, jezelf mogen zijn en terug groeien naar je oorspronkelijke kern van licht en liefde.

Aykohuis wil inspireren tot een bewust, liefdevol en krachtig leven in verbinding met al wat is, een plek bieden om thuis te komen bij jezelf en bij anderen via respectvolle ontmoetingen.

Aykohuis is een centrum waar mensen hun essentie mogen beleven. Een plek waar bewustzijnsontwikkeling, persoonlijke groei, rust en onthaasting centraal staan.

VISIE

Een spiritualiteit van universele liefde

De visie van Aykohuis laat zich inspireren door een spiritualiteit van vrede en universele liefde, vanuit een geloof dat alles één is en alles veranderlijk is met veel respect en mededogen voor onszelf, de anderen en de wereld.

Ieder mens is in zijn kern een uniek en mooi wezen met eigen passies en talenten, vol licht en liefde.

We zijn hier op aarde om terug in contact te komen met deze bron van liefde, om dit weer zelf helemaal te belichamen en van daaruit te leven. Eens we onszelf vinden en zijn, zal een nieuwe en mooie wereld voor ons opengaan.

LEVENSVRAGEN

Zit je met levensvragen waar je moeilijk uitgeraakt? Angsten? Twijfels? Zingevingsvragen? Op zoek naar jouw ‘Gift’, talenten, je levensdoel? Maak je een moeilijke periode door? Loop je telkens weer tegen hetzelfde aan en kan je een motiverend gesprek gebruiken?

Wees dan aardig voor jezelf en gun jezelf enige coaching om je diepste en mooiste zelf weer te mogen ontmoeten. Enerzijds schenk ik aandacht aan datgene wat is (het “zijn”), anderzijds werken we aan verdere groei (het “worden”). Een “worden” dat als vanzelf uit je “zijn” ontstaat en je zal leiden naar wie je ten diepste bent, naar je levenskracht, naar zin in jouw leven.

Dit kan via gesprek ondersteund door meditatie, visualisaties, thetahealing en deeksha (doorgeven van universele energie tot heling)… naargelang je behoefte.

Zit je in de knoei met bepaalde levenskeuzes, beroepskeuzes, … Heb je nood aan begeleiding, dan is een individueel traject of workshop een goede optie.

THEMA'S

 • Je innerlijk leven
 • Een grotere bewustwording
 • Persoonlijke groei
 • Stressreductie
 • Betere omgang met negatieve gedachten, spanningen, angsten, pijn en verdriet
 • Meer rust in jezelf
 • Meer zelfvertrouwen en eigenwaarde
 • Het ontdekken van je levensmissie en je talenten
 • Meer gelukzaligheid in je leven
 • Liefdevolle ontmoetingen met jezelf en anderen
 • Het mooiste in jezelf leren kennen

 


VIDEO


 • Straalt kalmte, rust en vertrouwen uit
 • Behulpzaam, warm, betrokken, toegankelijk
 • Grappig
 • Sterk in begeleiden van meditaties/visualisaties
 • Mensenkennis en intuïtief aanvoelen
 • Staat open voor ieders zienswijze
 • Positieve ingesteldheid
 • Steeds verbonden met het hoger doel
 • Kan de gewenste sfeer creëren

OO1Met een warm hart, begripvol en integer begeleid ik je graag op je levenspad naar innerlijke rust en vertrouwen, naar de realisatie van jouw mooiste dromen en breng je in contact met je diepste en mooiste essentie.

Bij groepswerk zorg ik voor het scheppen van een veilige omgeving en een ongedwongen verbondenheid met elkaar.

Peter Grard is opgeleid als maatschappelijk werker, leerkracht levensbeschouwelijke vorming, transpersoonlijk begeleider, Jong Talent coach, deeksha-gever & ThetaHealing BASIC DNA Practitioner. Bij bepaalde problematieken kan er mogelijk doorverwezen worden naar andere en meer gepaste of gespecialiseerde hulpverlening.

Een weg van inkeer

In 2008 viel wegens behoorlijk ingrijpende levensgebeurtenissen alle grond onder mijn voeten weg zowel privé als beroepsmatig. Ik was ‘totaal’ de weg kwijt.

Er volgde een moeilijke tijd van inkeer en van zoeken. Ik stelde mezelf voortdurend vragen: ‘Wat wil ik nu?’, ‘Wat verlang ik, nu al wat me zo vertrouwd is, weggevallen is?’.

Ik botste op mezelf, mijn beperkingen en de grenzen die ik mezelf had opgelegd. Mijn geloof werd aangetast. God was héél ver weg. Voor zover ik in God geloofde, want dat was me nooit echt duidelijk geweest, hoe religieus ik me soms ook voelde. Ik wist niet meer wat te geloven. Ik hield me staande met schrijven: naar vrienden, naar onbekenden, naar mezelf.OO2

Ik kwam vele verhalenvertellers tegen, ontmoette kleine en grote goden en godinnen op mijn pad die me telkens terug dichter bij mezelf brachten. Ik groeide. Ik leefde veel in stilte.

Af en toe viel er wat werk op mijn pad, maar nooit dat wat me echt gelukkig maakte. ‘Happiness is an inside job’, wist ik ondertussen, maar er bleef iets wringen. Ik bleef op mijn honger zitten.

Ik voelde dat ik mijn droom niet leefde, mijn hart niet volgde. Mijn lichaam protesteerde elke dag. Ik voelde dat ik iets anders wou, maar wat en hoe en wanneer en met wie en waarom, dat was nog niet duidelijk.

Waar ik het antwoord vond

Ik zocht en zocht en zocht en vond na ontdekkingen van vele wijsheden het grootste antwoord in mezelf. Spiritualiteitsreizen (oa Glastonbury, Tintagel, Katharenstreek, …), deeksha-lessen, allerlei workshops en cursussen, de opleiding ‘transpersoonlijke psychotherapie’, de magische schrijfweek van Geert Kimpen en Christine Pannebakker en vele ontmoetingen met bijzondere en liefdevolle mensen brachten me meer en meer terug tot mezelf.

Oog in oog met mijn droom

Ik ontdekte mijn werkelijke essentie en levensmissie terug, zelfs verborgen talenten die diep in mij begraven lagen en die via een wonderlijke reis in mezelf weer naar boven kwamen… Pas na het maken van deze innerlijke reis in mezelf kon ik er niet meer onderuit.

Ik kwam oog in oog te staan met mijn droom en mijn hart. Ik voelde: het is nu of nooit. Niets kon me nog tegenhouden, zelfs niet mijn angsten, die ik eindelijk vriendelijk in de ogen kon kijken.
Stilaan groeide er opnieuw plaats in mijn hoofd voor mijn oude droom, een huis uitbouwen waar mensen tot rust en zichzelf konden komen. Aanvankelijk hielden allerlei angsten me nog tegen om de sprong te wagen, maar uiteindelijk trok mijn stoute schoenen aan en startte ik in 2011 als zelfstandige.

Wonderen

Tijdens deze weg verbreedde mijn geloofs- en levensvisie enorm. Ik kreeg een ander en mooier kader om naar het leven en mezelf te kijken.

Hoe meer ik terug tot mezelf kwam en mijn hart volgde ontmoette ik steeds meer mooiere mensen en gebeurden er kleine en grote wonderen in mijn leven. Vanuit deze ervaringen wil ik graag mensen begeleiden op hun weg tot herontdekking van zichzelf, bij de realisatie van hun levensdroom.

Druppel die de zee bevat

Net zoals in jou, leven er in mij véél archetypes (delen van mezelf die aandacht vragen) en bij mij zijn dat zeker de schrijver, de sporter, de danser, de muziekmaker, de vormgever, de onderzoeker, de leider, de pelgrim, de kluizenaar, de filosoof, de leermeester, de heelmeester, maar net zoals jou ben ik meer dan dat.

Of zoals Joh Welwood en Yunus Emre het omschreven in volgende mooie beeldspraak: “De ziel kent een tweevoudig verlangen. Ze richt zich met één oog op het absolute, als de waterdruppel die wil oplossen in de oceaan. De oceaan wordt echter ook de druppel. Deze kwaliteit van de ziel kan je zien als: Ik ben de druppel die de zee bevat. Hoe schoon is het een oceaan te zijn, verborgen in een oneindige druppel.”

Geboeid door de magie van het leven

Voor de rest… Ik hou erg van rust, stilte en natuur, reizen, mediteren, schilderen en dansen. Spiritualiteit, mystiek, schoonheid en de magie van het leven houden me wakker. Het aardse en spirituele met elkaar verbinden vind ik misschien wel het mooiste wat er is.
Ik heb ook een rol en taak als vader van twee geweldige kinderen en dit in co-ouderschap met de mama van onze kinderen. 

 

Werkervaring

Van 1993 tot 2008 werkte ik 14 jaar als pastoraal jeugdwerker en stafmedewerker bij de jeugddienst van het bisdom Antwerpen, IJD en jongerenwerking Tabee.

Daarna werkte ik een tijdje als bezinningsbegeleider, opvoeder/begeleider bij mensen met een mentale handicap en leerkracht ‘levensbeschouwing’ in verschillende scholen.

Op 1 september 2011 richtte ik Aykohuis op en bleef daarnaast nog deeltijds les geven. Vanaf 1 april 2015 werk ik voltijds als zelfstandig coach bij Aykohuis.

Opleidingen

 • Maatschappelijk assistent (Sociale Hogeschool Heverlee KHL)
 • De specifieke lerarenopleiding (HORITO)
 • Postgraduaat ‘leidinggeven in de sociale sector’ ‘Sociale Hogeschool Heverlee, KHK)
 • Vorming in godsdienst’ (HIGW)
 • Jaaropleiding ‘begeleiden van mensen vanuit transpersoonlijke psychotherapie’ (Educatieve Academie, Berchem)
 • Opleiding tot ‘Jong Talent’ Coach bij Willem Glaudemans en Ofkje Teekens
 • Thetahealing BASIC DNA Practitioner bij Leila Kubegusa (Vianna Stibal thetahealing Institute of Knowledge)

Cursussen

Daarnaast volgde ik allerlei workshops en cursussen rond bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei:

 • Mindfulness en stressreductie (bij Mieke Wilms van Mindfulness Kempen)
 • Meditatiecursus ‘awakening your lightbody’ (bij Lieve Taloen van Phoran Agapei)
 • Korte opleiding ‘supervisie en praktijkbegeleiding’ (CCV)
 • Vormingsweekend tot oneness deeksha-gever (bij Annemie Van de Water van het letterhuis, Kasterlee)
 • Cursus kernkwadranten Ofman (Sociale Hogeschool Geel)
 • Mannenweekend en tantrazomerweek (Yatri vzw)
 • Inner Joy Tantra (bij Anna-Maria Mergaert, Flowering Love – Geel)
 • Cursus ‘bewustzijnsontwikkeling en relaties’ (Kosmadrileen)
 • Cursus ‘holistische massage’ (Mark Campo)
 • Korte training geweldloze communicatie en NLP (Diane Keymolen)
 • Astraal reizen (Tim Biot, Oost-West Centrum)
 • Bescherming tegen en transformatie van ongewenste energieën (Tim Biot, Oost-West Centrum)
 • ‘How to change yourself to achieve your dreams, (Tom Monté, Oost-West Centrum)
 • Je ware natuur realiseren en liefdesrelaties’ (Elohim-Centre Helerveen)
 • Kosmisch Vuur 1 (Elohim-Centre, Helerveen)
 • Zielsregressie naar je hart (bij Monique Houben van De Zonnebloom – Roermond)
 • Zielsregressies (bij Anne-Marie van Hees van Lanakila- Roosendaal)