Ontmantelde maskers van mannen en vrouwen – aykohuis

Ontmantelde maskers van mannen en vrouwen

Ken je mij? Wie ken je dan? Ken je mij? Wie ben ik dan?

Wat is jouw beeld van jezelf en dat van jouw geliefde? Welke spiegel houden jullie elkaar voor? Welke kwetsbaarheid toont zich achter het masker van jouw ware gelaat? Welke naaktheid toont zich als maskers en rollen afvallen. Mannenrollen, vrouwenrollen, opgedragen rollen. Dit zijn héél oude rollen waarbij doorheen de tijd en de eeuwen heen het ego-gerichte zowel in het vrouwelijke als het mannelijke té hard ging en waarbij dan die ene keer de man geen weg meer wist met de vrouw en de andere keer de vrouw geen weg meer wist met de man. Ieder liep verloren, ieder wou zich dan stoer tonen vanuit een zelfredzaamheid om toch maar alleen staande te kunnen blijven.

Een beweging voorbij dualiteit

In onze bewegingen in relaties komen we in de diepste ontmoeting met onszelf en met beide energieën, mannelijk en vrouwelijk. Vaak vertonen we gedrag naar elkaar vanuit angst om ons ware zelf niet te laten zien omdat we denken overeind te moeten blijven en vast te houden aan datgene wat ons aangeleerd werd over man-zijn, vrouw-zijn doorheen eeuwen en we vertroebeld zijn in wat nog juist en zuiver voelt, wat waarheid is voorbij een (rollen)spel.  Zo zien we elkaar niet echt en kijken we vanuit rollen naar elkaar.

Werkelijke mannelijke en vrouwelijke energie toont zich doorheen elkaar in een beweging waarbij beide energieën doorheen elkaar stromen in jezelf, in elke actie. Soms wat meer het een dan het ander maar vermengd, niet polariserend, niet meer in dualiteit maar in vereniging. Geen wedstrijd meer maar een beweging in eb en vloed waarbij lichamen in het intieme veld samen opgaan in elkaar en alles versmelt. Dàn is er geborgenheid samen in een gedeeld veld van Liefde.

Loslaten van je identiteit en je rol

Kan jij naar je partner kijken voorbij de beelden en aangeleerde ideeën en rollen over dat andere geslacht en hem en jezelf werkelijk ontmoeten wetende dat ook hij/zij diezelfde energieën in zich draagt? Kan je bewijsgedrag van man-zijn of vrouw-zijn loslaten en je beide energieën laten bewegen op weg naar vermenging van beide energieën in jezelf en bij elkaar -waarbij dualiteit opgeheven wordt. Hoe naakt is dat! Dan sta jij daar naakt als man met je vrouwelijkheid en mannelijkheid te samen gedragen in je hart en je geslacht. Dan sta jij daar naakt als vrouw met je vrouwelijkheid en mannelijkheid tegenover het spiegelbeeld van jou. Wie ben jij dan nog alleen?

Ben je klaar voor de echte vereniging in jezelf en bij elkaar? Ben je bereid je eigen identiteit te verliezen die toch nooit dekken kan wie je ware wezen is omdat je groter bent en meer dan je ‘mind’ ooit bevatten kan. Ben je bereid je maskers te laten vallen? Ben je bereid je te laten vallen in het spiegelbeeld van jezelf die even mooi, naakt, kwetsbaar en krachtig is. Ben je bereid voorbije dualiteit in een relatie te gaan staan en toch vrouw te blijven, man te blijven maar dan naakter dan eerst en wetende dat je in alles spiegel bent.