Mannen en koninklijkheid - aykohuis

Mannen en koninklijkheid

 

Veel mannen lopen verdwaald, overal de weg kwijt. Ze voelen zich sterk als ze macho gedrag kunnen vertonen terwijl het juist hun zwakte is want zonder stoer vertoon vallen ze in het niets en komt hun onzekerheid naar boven. Ze kunnen een vrouw verblijden met ‘eventjes’ plezier, zonder werkelijke diepgang en zonder spirit. Het is ego-gericht en het zegt veel over hun zwakte verstopt achter uiterlijk groot vertoon. Hoe grootser het vertoon , hoe zwakker de man al hoort hij dat vast niet graag. Liefde beweegt zich in kleine gebaren, stille woorden, zwijgzaamheid en fluisteringen van de ziel. Liefde koop je niet met grootse bewegingen. Of mannen doen maar wat vrouwen zeggen uit angst om verlaten te worden en blijven steeds weg van hun koningschap.

Hartsgedragen versus ego-gerichte energie

Er wordt zo veel gezegd over wat dat nu is ‘man’ zijn, ‘vrouw’ zijn. Weet je dat mannen maar een heel klein beetje meer man zijn dan vrouw (wat betreft energie) en andersom ook. Beide energieën leven in beiden. Alleen vaak niet hartsgedragen. Wel in dominantie, wedstrijd, conflict, sabotage, neerhalen, wedstrijden spelen, concurrentie, jaloezie, manipulatie,….  Van nature hebben we een geaardheid met in ons fysieke mannelijke of vrouwelijke lichaam ook beide energieën welke balans zoeken in jezelf en tussen elkaar.

De koning kent zijn land en zijn liefde

De enigste man die man is, is hij die koning is over zijn rijk, zijn waarden kent en trouw blijft aan zijn waarden los wat anderen er van vinden. Hij blijft staan, altijd, steeds opnieuw. Hij is onverzettelijk in zijn missie en zijn liefde. Hij geeft niet op, hij geeft niet toe. Hij is er gewoon en doet zijn ding. Hij is helemaal veilig voor zijn geliefde als zij hem werkelijk ontmoeten kan voorbij demonen, tragedie, drama en spinnenraggen. Hij is onverzettelijk trouw aan zijn ziel en hogere connectie.

De koning ziet steeds de Godin in haar

Hij is steeds beschikbaar in eer en vlijtigheid van zijn ziel. Hij kijkt zijn geliefde de ogen in en zegt wat kan en wat niet voor hem vanuit trouw aan zijn waarden en waarheid. Hij leidt zijn geliefde naar die plek waar zij rustig vallen kan. Deze man is in staat, los van alle bewegingen van zijn geliefde, haar telkens weer te zien als Engel, Godin achter elk getoond gedrag, achter elke spuug in zijn gezicht. Hij weet dat alleen hij haar ziel kan raken in de diepste lagen en weet en beseft dat ze gelijken zijn.

Het is het hart van de ziel dat spreekt

Voor mannen is het nu tijd om in stilte te weten en te voelen wat je waarheid is en daar hoef je niet veel voor te doen, enkel je hart kennen, alleen gaat dat voorbij aan romantiek op zich. Het is dieper, dragender, sterker. Het is een weten. Het is het hart van de ziel dat spreekt wat iets anders nog is dan je fysieke hart. Je voelt dat in diepere lagen.

De koning laat haar dansen

De man die weet, is man, is koning en zal steeds op zijn troon zitten en blijven heersen over zijn rijk vanuit zijn idealen, waarden, wijsheid en geloof en zij kan hem dienen in die wijsheid en tot de hoogste bewustzijnslagen stuwen als zij teder haar hart schenken kan. Dan zal zij zich ook heerlijk laven aan zijn zijde. En dat mag want de koning is er altijd en kent zijn voldoening. En zij kan en mag zo veilig blijven dansen … de wereld in.