LIEFDE IS LATEN... loslaten, vrijlaten, toelaten - aykohuis

LIEFDE IS LATEN… loslaten, vrijlaten, toelaten

LIEFDE IS LATEN… loslaten, vrijlaten, toelaten

“Love is a dance between two energies searching the point of balance in and between each other.”

Liefde is erkenning geven aan dat wat je bijna nooit volledig zelf zal zijn maar wat je zag in die ander.

Liefde is aanvaarden wie “jij” bent en je enkel de spiegeling van de ander met mondjesmaat kan integreren door je overlevingsmechanismen te doorbreken en zo stilaan jezelf -doorheen die ander- toch weer te (her)vinden.

Sta toe dat dit in eb en vloed gaat, in stukjes, daarom zijn we mens, daarom zijn we nog niet wie we in potentie zijn en sta je toe dat dit dagen, weken, maanden, jaren mag duren… dit proces van ‘volledig’ compleet zijn in jezelf én sta je toe dit samen te doen -als je een relatie hebt- en weet dan dat er altijd stukjes zullen spelen en blijven spelen, want je bent mens en je bent kwetsbaar en je bent niet elke dag diegene die je werkelijk ten diepste bent omdat je nog bevangen bent door trauma, overleving, angst, je mind. Wees mild naar jezelf, wees mild naar je zielsgeliefde als die er is.

Wat jij bent en die ander zo graag wil zijn en wat die ander is en jij zo graag wil zijn, vraagt om totale eigen-liefde én overgave in de ondersteuning bij elkaar. Dààr vindt de Liefde zich! Dan zijn jullie elkaars betere helft.

En anders is het loslaten, vrijlaten na een dans van in stukjes ‘toe’laten en weer even alleen dansen in je eigen grootsheid en je eigen-liefde om daarna terug of met een ander de dans te wagen om zo te ontdekken wat werkelijk het diepst passende is en het meest aanvullend en vervullend.

En twijfel je…. volg hierbij je ‘hogere zelf’ of het hart van je ziel. Die stem vindt je in diepe meditatie, in stilte, in eenheidsmomenten met jezelf zonder enige verstoring en sta hierbij elk avontuur toe want elke ontmoeting dient jou en uiteindelijk vind je na de ontmoeting met jezelf in alle totaliteit die ontmoeting wel met die ander.

met Liefde

https://www.youtube.com/watch?v=QrsJMMDU5Zs

– Peter Grard