LIEFDE DOORHEEN ALLES (H)EEN – aykohuis

LIEFDE DOORHEEN ALLES (H)EEN

“The higher evolution of a being is to love one person totally and completely.” Vianna Stibal

Doorheen alles heen gaan, diepste duisternis, verdriet, diepste angsten, diepste dalen.
Levend naast steeds meer diepe verbinding met jezelf, het goddelijke en de diepste verbinding met één die niet te vatten is.
Verwijten, oordelen gooiend en steeds stiller worden en kijken in de spiegel wat dit met jezelf te maken heeft en hoe de ander mij dat toont. Hoe je nog kan groeien in werkelijke liefde voor jezelf en die ander. Om de schim van jezelf en de ander los te laten en het zuivere beeld weer te zien van beiden.
Om de verstoten-heid van jezelf en de ander te zien en de kwetsbare wond achter dit alles.

Ware liefde vraagt om…

Ware liefde vraagt om totale liefde voor jezelf in al die aspecten die spelen bij beiden.
Vraagt om de essentie van jezelf en de ander te zien.
Vraagt om oefeningen in de ander te geven wat die ander jou geeft.
Vraagt om alle controle los te laten en te kiezen voor de weg en de groei die het bieden kan en zo rijker te worden, intiemer, wezenlijker, naakter, kwetsbaarder, begripvoller, empathisch, milder…..

Ultieme spiegels en de vernietigende of helende kracht van projecties

Ultieme spiegel, ultiem zijn. Ultiem schijnen. Perfecties loslaten. Controle loslaten. Gewoon liefhebben.
Een ander totaal en compleet graag zien vraagt jezelf totaal en compleet graag zien met alles wat in je speelt en met het vermogen dit zonder verwijt en oordeel te delen, zodat je kan merken dat wat bij die ander speelt ook bij jou speelt en we uiteindelijk merken dat nogal wat van liefde verdwijnen kan als angst regeert, als projecties blijven bestaan.

Ultiem delen

Liefde vraagt een totale verantwoordelijkheid nemen voor je eigen stukken en die mild delen met die ander, hopend en verlangend dat die ander je daarin liefdevol kan ontmoeten.
Soms gebeuren dan synchroniciteiten die magie geven aan die liefde en ken je in stukjes de eenheid ervaren.
In subtiele dingen zal je ervaren soms hoe je wegloopt gevoed door angst om je werkelijk bloot te geven, denkend dat die ander dat niet kan ontvangen.
En soms zal je ervaren dat het wel kan en dan is de liefde intens voelbaar, de dans mooi, de liefde oprecht.
Het vraagt moed, authenticiteit, diepe kwetsbaarheid en vooral zachtheid en mildheid naar elkaar, dan dan groeit je hart en de liefde, jezelf een stukje in overgave geven, om zo jezelf pas echt werkelijk te ontmoeten in die ontmoeting.